Beeld en geluid
Foto en video
Computers
Refurbished
Software
Dierenbenodigdheden
Drogisterij
Parfum en cosmetica
Elektronica
Componenten
Games
Speelgoed
Feestartikelen
Hobby
Knutselen
Modelbouw
Kabels en adapters
Kleding
Schoenen
Tassen en koffers
Koken en tafelen
Keuken apparatuur
Horeca
Muziek en film
Muziekinstrumenten
Parfum en cosmetica
Persoonlijke verzorging
Parfum en cosmetica
Schoenen
Kleding
Tassen en koffers
Games
Speelgoed
Feestartikelen
Wasssen en drogen
Wonen, woonaccessoires
Kerst
Meubels
Verlichting
Fabrikant: | Samyang |
---|---|
Artikelnummer: | d44159 |
EAN-code: | 8809298885243 |
De 50/T1.5 AS UMC VDSLR is een lichtsterke prime standaardlens die speciaal werd ontwikkeld voor gebruik op filmende fotocamera's. Het is een volwaardige cinelens waarvan de scherpstelring en de diafragmaring zijn voorzien van een universele vertanding, waardoor er een perfecte samenwerking is met filmaccessoires zoals een follow-focus. Door de toepassing van een klikloos instelbaar diafragma kan deze tijdens de opname aangepast worden zonder dat er storende klikgeluiden of trillingen ontstaan.
Samyang heeft veel aandacht besteed aan het ontwerp van deze 50/T1.5. Door toepassing van een ontwerp met een asferisch en een hybride asferisch lenselement is de beeldscherpte bijzonder hoog over het gehele beeldvlak. Beeldfouten worden effectief onderdrukt en de meervoudige coating maakt korte metten met flare en ghosting oftewel overstraling en nevenbeelden.
De lens heeft een hoge lichtsterkte van T1.5 waardoor je bij weinig licht kunt filmen. Voor de filmer is het belangrijker dat de scherptediepte heel klein is, waardoor je mooie scherp-onscherp effecten kunt realiseren. Daarmee bedoelen we niet alleen dat een onderwerp mooi tegen een onscherpe achtergrond afsteekt. Als filmer kun je ook een verhaal vertellen en zaken benadrukken door het verleggen van de scherpte of het veranderen van de scherptediepte tijdens de opname.
Bij cinelenzen wordt voor het bepalen van de lichtsterkte gebruik gemaakt van T in plaats van F. Bij fotolenzen bereken je de (theoretische) lichtsterkte door het delen van de brandpuntsafstand door de lensopening. Het resultaat is een F-getal dat de lichtsterkte bij benadering aangeeft. Bij cinelenzen wordt het licht gemeten dat door de lens valt, de afkorting T staat dan ook voor transmissie. Zo'n meting geeft wél exact de werkelijke lichtsterkte aan. Bij het filmen is dit heel belangrijk, zelfs de kleinste verschillen vallen meteen op. Door deze meetmethode lijkt een cinelens wat minder lichtsterk dan een fotolens, maar dat is maar schijn.